Termeni si conditii

RIDER Academy este operatorul turei. Vă rugăm să citiți cu atenție Termenii și Condițiile.

Formularul de rezervare este semnat între RIDER Academy (ca operatorul turei) și Dumneavoastră (ca participant). Prin semnarea formularului de rezervare, acceptați Termenii și Condițiile noastre. Pentru o rezervare valabilă, formularul de rezervare trebuie semnat și depus, împreună cu dovada plății avansului pentru rezervare.

Plata unui avans este necesară la momentul rezervării. Avansul este de 500 Euro de persoană și vă asigură locul în tură. Rezervările se fac pe principiul „primul venit – primul servit” și numărul de locuri disponibile pentru fiecare tură sunt limitate.

Plata în întregime trebuie efectuată cu 30 de zile înainte de începerea turei. Dacă plata nu s-a făcut cu 30 de zile înainte de începerea turei, RIDER Academy își rezervă dreptul de a anula rezervarea, fără a returna avansul. Înainte de începerea turei, fiecare participant trebuie să semneze un formular de acceptare a responsabilității personale. Altfel, RIDER Academy are dreptul de a anula tura pentru acel participant.

RIDER Academy are responsabilitatea de a furniza servicii în descrierea turei conform standardelor locale. Cu toate acestea, din cauza situațiilor incontrolabile (precum închiderea unor hoteluri, condițiile meteo etc.) RIDER Academy își rezervă dreptul de a modifica/anula o parte din tură sau o tură întreagă, sau de a face schimbările pe care le consideră necesare, iar costurile în plus, dacă vor exista, vor fi plătite de către client.

Se subînțelege și se agreează că proprietarii, operatorii și agenții acestei ture, inclusiv RIDER Academy, nu sunt responsabili de siguranța participantului și nu pot fi trași la răspundere în niciun fel în legătură cu activitățile legate de tură care ar putea rezulta în rănirea, moartea sau alte daune pentru participant, proprietatea sau familia sa. RIDER Academy nu răspunde pentru obiectele pierdute sau furate din locațiile noastre sau din vehiculele de suport. Se recomandă ca obiectele personale de valoare și documentele să nu fie depozitate în bagajele vehiculului. RIDER Academy nu răspunde pentru pierderea, avarierea sau întârzierea livrării bagajelor participanților la tură. Predarea bagajelor către RIDER Academy pentru transport în fiecare zi se face pe riscul propriu al fiecărui participant.

Dacă participantul nu respectă regulile de circulație, RIDER Academy își rezervă dreptul de a-i anula contractul și de a prelua motocicleta închiriată participantului. Participantul este responsabil pentru toate amenzile din trafic primite în timpul turei. O taxă de servicii se va aplica pentru toate amenzile neplătite. Participanții sunt de acord să nu provoace daune mediului înconjurător sau unor terțe părți prin acțiunile lor în timp ce merg pe motociclete. În cazul în care un participant nu respectă regulile în mod repetat sau provoacă un sentiment de nesiguranță în rândul celorlalți participanți prin acțiunile lui, RIDER Academy își rezervă dreptul de a-i anula contractul și de a-i prelua motocicleta închiriată. Fiecare participant trebuie să dețină un permis de conducere valabil pentru a lua parte la tură. Participantul trebuie să respecte regulile referitoare la pașaport și vize și își asumă responsabilitatea pentru consecințele care rezultă din nerespectarea acestor reguli.

Prețul turei include cazarea în camere duble sau single. Dacă participantul călătorește singur, dar dorește să împartă o cameră dublă, RIDER Academy va încerca să-i găsească un coleg de cameră care se află în aceeași situație. Dacă RIDER Academy nu-i poate găsi un coleg de cameră, participantul va trebui să plătească costul suplimentar al camerei single. Un număr limitat de camere single sunt disponibile pentru un cost suplimentar, pe baza principiului „primul venit – primul servit”, dar disponibilitatea acestora nu poate fi garantată. Prețul turului nu include toate elementele care nu sunt menționate ca fiind incluse și toate elementele personale.

În cazul activităților precum înot, caiac, rafting, alpinism sau alte activități sugerate ca activități suplimentare în cadrul turei, participantul este conștient de riscurile și pericolele asociate cu aceste activități și își asumă responsabilitatea în întregime.

Fotografiile și videoclipurile filmate în tură de către reprezentanții RIDER Academy sunt sub copyright-ul RIDER Academy. RIDER Academy poate folosi toate acestea materiale în scopuri de publicitate și marketing, inclusiv imaginile în care participantul poate fi identificat, fără ca participantul să poată ridica pretenții materiale. Participanții care trimit fotografii către RIDER Academy sunt de acord ca aceste imagini să fie folosite de către RIDER Academy în scopuri de publicitate și marketing.

RIDER Academy recomandă ca participanții să aibă asigurare corespunzătoare pentru călătorii și accidente, inclusiv asigurare pentru daune cauzate terțelor părți.

RIDER Academy încearcă să organizeze datele turelor într-o perioadă în care condițiile meteo sunt propice pentru mersul pe motocicletă. RIDER Academy nu răspunde pentru condițiile meteo neplăcute și nu se vor efectua rambursări către participanți din cauza acestor condiții.

Turele se efectuează în funcție de sezon și, atunci când schimbările de sezon sau de condiții meteo provoacă schimbarea rutelor și a locurilor de cazare din tur, itinerariul va fi schimbat în consecință și se vor folosi drumuri, hoteluri și restaurante alternative.

Vă rugăm să ne anunțați în legătură cu eventuale necesități alimentare speciale (diete etc.).

MOTOCICLETE

Toate motocicletele noastre sunt asigurate în privința daunelor provocate terților (RCA) și au asigurare „Comprehensive”. Perioada de închiriere nu se întrerupe din cauza avarierii motocicletei sau a inabilității participantului de a merge pe motocicletă. În timpul perioadei de închiriere, RIDER Academy nu are obligația de a repara o motocicletă avariată. Dacă participantul vine cu propria motocicletă, asigurarea acesteia nu va fi furnizată de către RIDER Academy.

RIDER Academy oferă două opțiuni de asigurare, „Basic” și „VIP”. În cazul asigurării „Basic” (inclusă în preț), o garanție de 1.000 de Euro trebuie plătită către RIDER Academy la începutul perioadei de închiriere a motocicletei. Garanția va fi oprită până ce motocicleta neavariată va fi înapoiată în stare acceptabilă și garanția va fi returnată în acel moment. Opțional, în cazul asigurării „VIP” (pentru o taxă fixă și nerambursabilă de 35 Euro pe zi), garanția scade la 500 Euro și trebuie plătită către RIDER Academy la începutul perioadei de închiriere. Garanția va fi oprită până ce motocicleta neavariată va fi înapoiată în stare acceptabilă și garanția va fi returnată în acel moment.

RIDER Academy își rezervă dreptul de a înlocui o motocicletă confirmată pentru participant (din cauza situațiilor incontrolabile precum probleme mecanice, furt etc.), dar va face toate eforturile de a furniza modelul rezervat. Dacă acest lucru nu este posibil, RIDER Academy va încerca să contacteze participantul înainte de o eventuală înlocuire.

Condițiile de închiriere fac parte constitutivă din contractul încheiat între RIDER Academy (locator) și client, acestea fiind legate de folosirea motocicletelor. Se rezervă drepturile la deviații, variații sau prevederi suplimentare, efectuate în scris.

ANULARE

Anulările primite cu 60 de zile (sau mai mult) înainte de plecare vor implica o taxă de anulare de 300 de Euro per persoană. Pentru anulările primite cu mai puțin de 60 de zile de plecare, taxa de anulare (per persoană) se calculează după cum urmează: 59-30 de zile = 40% din prețul turei; 29-15 zile = 70% din prețul turei; 14 zile sau mai puțin = întregul preț al turei. Nu se pot face excepții de la această regulă, sub niciun motiv.

Până la cu două săptămâni înainte de începerea turei, RIDER Academy poate anula tura dacă nu s-au înscris suficienți clienți pentru tura respectivă. În acest caz, clientul va fi anunțat cât mai devreme posibil și RIDER Academy se va oferi să efectueze tura dacă toți participanții sunt de acord cu un cost suplimentar cauzat de numărul scăzut de participanți. Dacă participanții nu acceptă plata acestui cost suplimentar, RIDER Academy le va returna avansul și plățile în întregime, ceea ce constituie încheierea acordului. RIDER Academy nu răspunde pentru niciun cost suplimentar suferit de participant (de ex. costul biletelor de avion plătite în avans, rezervări la hotel etc.) din cauza anulării turului, pe motiv de număr redus de participanți. Situații mai presus de controlul nostru pot apărea, în care ar putea fi nevoie să reprogramăm sau să anulăm o tură, să schimbăm itinerarii sau să facem schimbări legate de hoteluri, orașe, ghizi și alte aranjamente de călătorie. Nu ne asumăm răspunderea pentru nicio pierdere, cheltuială sau inconveniență cauzată participantului. RIDER Academy nu are obligația de a face rambursări odată ce tura începe, indiferent de motivul inabilității participantului de a termina tura.

Dacă tura nu poate fi începută sau s-a întrerupt din motive care nu depind de RIDER Academy sau de contractorii sau clienții săi, precum și în cazuri de forță majoră precum violențe de stradă, inundații, cutremure, greve etc., contractul devine nul.